Макрон хоче, щоб Росія залишалася у Раді Європи

Президент Франції Еммануель Макрон підтримує позицію, щоб Росія залишалася у складі Ради Європи.

Про це французький лідер заявив на зустрічі із генеральним секретарем РЄ Турбйорном Ягландом у понеділок у Єлисейському палаці, повідомив у Twitter речник Ради Європи Даніель Холтген.

"Я підтримую, щоб Росія залишалася у Раді Європи", - заявив Макрон.

Як повідомляв Укрінформ, Франція у другій половині травня розпочинає піврічне головування у Комітеті міністрів Ради Європи.

Наприкінці травня Комітет міністрів РЄ повинен розглянути питання щодо позбавлення РФ репрезентаційних прав або членства у Раді Європи взагалі у зв'язку з тим, що Москва вже два роки не сплачує внески до організації та не виконує своїх статутних зобов’язань. Російська сторона у червні 2017 року вдалася до такого фінансового шантажу РЄ через накладання на її делегацію санкцій у Парламентській асамблеї Ради Європи після окупації Криму та початку агресії проти України. Відтоді Росія не заявляє своїх депутатів на сесії Асамблеї.

Читайте також: Макрон сьогодні зустрінеться з Ягландом

Нині у Раді Європи діє потужне лобі, яке намагається повернути РФ до Асамблеї, незважаючи на несплату Москвою внесків до бюджету Ради Європи, порушення норм міжнародного права, продовження агресії проти України.