У Перу екс-президента Кучинськи відправили за ґрати на три роки

У Перу суд відправив колишнього президента Педро Пабло Кучинськи, який проходить у справі про корупцію, до слідчого ізолятора на три роки.

Про це повідомляє DW.

"Колишній президент Перу Педро Пабло Кучинськи, який проходить у справі про корупцію, відправлений до слідчого ізолятора терміном на три роки. Суд у Лімі в п'ятницю, 19 квітня, підтримав відповідне клопотання прокуратури", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що 10 квітня Кучинськи був відправлений до СІЗО терміном на 10 днів. Наразі він, однак, знаходиться у лікарні, де оговтується після операції на серці. Адвокати мають намір оскаржити рішення про продовження утримання Кучинськи у слідчому ізоляторі.

Відносно Кучинськи проводиться розслідування у справі про корупційний скандал навколо бразильського будівельного концерну Odebrecht. 80-річний екс-глава Перу підозрюється у відмиванні грошей. Кучинськи покинув посаду президента на фоні цього скандалу минулого року.

Читайте також: Екс-президент Перу в передсмертній записці відкинув звинувачення у корупції

У скандалі про корупцію навколо концерну Odebrecht, що має широку мережу філій по всьому світу, замішані й інші колишні президенти Перу - Олланта Умала (2011 - 2016) і Алехандро Толедо (2001 - 2006). Ще один екс-президент Перу Алан Гарсія (2006 - 2011), який знаходився під слідством, помер у лікарні після спроби самогубства під час затримання 17 квітня.

Педро Пабло Кучинськи тривалий час заперечував факт ділових контактів з Odebrecht, проте у 2017 році визнав, що отримував від цього концерну гроші за надання консалтингових послуг. До скандалу навколо Odebrecht, крім Перу, втягнуті ще кілька держав Латинської Америки.