Прокурори хочуть для Бутіної 18 місяців в'язниці за шпигунство

Прокурори США рекомендували суду засудити до 18 місяців в'язниці росіянку Марію Бутіну, яку звинувачують у шпигунстві на користь Кремля.

Про це повідомляє CNN з посиланням на документи суду.

"Діяльність, яка розглядається в даному випадку, є частиною ширшої схеми Росії для отримання інформації та встановлення зв'язків і каналів зв'язку, які можуть бути використані на користь РФ", - написали прокурори у своєму попередньому звіті.

Читайте також: Росіянку Бутіну в політичні кола США "проштовхував" Кремль - ЗМІ

Також наголошується, що в разі успіху Бутіної "ризики для Сполучених Штатів включали б шкоду політичним процесам, внутрішнім урядовим угодам і інтересам зовнішньої політики США".

При цьому Бутіна не була традиційним шпигуном або "навченим розвідником", але прагнула допомогти РФ за рахунок національної безпеки США. Вони назвали її "агентом доступу" - особою, яку використовує іноземний уряд, щоб спробувати створити канал для комунікаці та дипломатії через республіканські організації.

Читайте також: Російській шпигунці Бутіній продовжили термін утримання в ізоляторі

Вирок мають оголосити наступної п'ятниці. Сама ж підсудна попросила федерального суддю звільнити її з в'язниці та депортувати до Росії після 9 місяців перебування під арештом.