Супутники побачили, що на головному ядерному об'єкті КНДР "кипить робота"

На головному ядерному об'єкті Північної Кореї зафіксували активність, що свідчить про те, що Пхеньян може переробляти радіоактивні матеріали в ядерне паливо після провалу саміту з Вашингтоном.

Про це свідчать нові супутникові знімки за минулий тиждень, повідомляє AFP.

"У Центрі стратегічних і міжнародних досліджень заявляють, що супутникові знімки ядерної станції в Йонбен 12 квітня показали п'ять вагонів поряд з лабораторією по збагаченню урану і радіохімічної лабораторії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, активність, яка спостерігається на об'єкті, може бути пов'язана з переробкою радіоактивного матеріалу в ядерне паливо.

"У минулому ці спецвагони, мабуть, були пов'язані з переміщенням радіоактивних матеріалів або роботами з їх переробки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: КНДР може витрачати криптовалюту на розробку ядерної зброї - ЗМІ

Інформація про можливі роботи на території ядерного комплексу надходять на тлі домовленостей США і КНДР провести третій саміт між лідерами країн.

Як повідомляв Укрінформ, 27-28 лютого в Ханої відбувся другий саміт за участю президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Під час переговорів сторони обговорили трансформацію двосторонніх відносин, підтримання миру й безпеки в регіоні, а також денуклеаризацію Північної Кореї.

Перший саміт між Трампом і Кім Чен Ином мав місце 12 червня 2018 року на сінгапурському острові Сентоса.

Нещодавно президент США Дональд Трамп заявив, що допускає проведення третього саміту з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

У відповідь лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що Сполучені Штати мають покласти край реалізації нинішніх підходів до Північної Кореї, якщо вони хочуть провести третій саміт лідерів США і КНДР.