Алжирська опозиція бойкотуватиме обрання тимчасового президента

Алжирська опозиція бойкотуватиме сьогоднішнє засідання парламенту, на якому обиратимуть тимчасового президента країни після відставки Абдельазіза Бутефліка.

Про це повідомляє Awsat.

«Алжирські опозиційні партії бойкотуватимуть у вівторок засідання парламенту, метою якого є затвердження рішення про тимчасову заміну Абдельазіза Бутефліка, який пішов у відставку минулого тижня на тлі масових протестів», - йдеться у повідомленні.

Конституція Алжиру передбачає, що спікер верхньої палати парламенту - нині 77-річний Абделькадер Бенсалем - виконуватиме президентські функції протягом наступних 90 днів.

Водночас опозиція заявила про відмову визнати тимчасовим президентом Бенсалема. Опозиційний “Ісламський рух суспільства заради миру” оголосив у понеділок, що бойкотуватиме засідання парламенту, оскільки рух виступає проти президентства Бенсалема і вважає його призначення таким, що суперечить вимогам учасників народних протестів, які бажають повної заміни системи влади в країні.

Читайте також: Люди вийшли на вулиці Алжиру святкувати відставку Бутефліки

Як повідомлялося, 82-річний президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка 2 квітня оголосив про відставку. Рішення залишити посаду глави держави він ухвалив на тлі масових протестів у країні, що тривають понад місяць.

У такому випадку, відповідно до Конституції Алжиру, тимчасовим президентом стає спікер верхньої палати парламенту. Президентські вибори мають організувати протягом 90 днів.