Мігранти в Греції стали жертвами дезінформації — Міноборони Північної Македонії

Втікачі з грецького Центру для нелегальних мігрантів люди стали жертвами неправдивої інформації про те, що балканський маршрут знову відкритий, тому намагалися перетнути кордон Північної Македонії.

Про це заявила міністр оборони Республіки Північна Македонія Радила Шекеринска.

"Ми уважно відстежуємо ситуацію з мігрантами на нашій південній межі і готові протистояти потоку біженців. В результаті появи помилкової інформації, частина розміщених в грецькому центрі мігрантів вирішили, що балканський маршрут, у свій час служив своєрідною переправою для біженців, знову відкритий, і масово рушили до нашого кордону", - заявила глава оборонного відомства Північної Македонії.

Читайте також: У Греції сталися сутички між поліцією і мігрантами через фейк про відкритий кордон

За словами міністра, напередодні пройшли консультації з Міністерством внутрішніх справ, де було прийнято рішення про співпрацю в цілях протидії потоку мігрантів. Дуже важливо, зазначила Шекеринска, бути пильними та готовими до будь-якого сценарію розвитку ситуації.

Міністр оборони Північної Македонії підкреслила, що в цілях безпеки всіх держав регіону, посилені армійські вбрання продовжать і далі чергувати на кордоні з Грецією.

Читайте також: Євросоюз збільшує кількість прикордонників на 10 тисяч

Раніше розміщені в одному з грецьких Центрів для біженців мігранти вирішили покинути країну і втекти в одну з держав Західної Європи.