Катастрофа MH17: родичі загиблих сподіваються, що РФ візьме на себе відповідальність

Фото

Нідерландський адвокат Веру Мева, який представляє інтереси родичів загиблих заявив, що його клієнти сподіваються, що нідерландський уряд зможе досягти успіху і добитися справедливості.

Про це адвокат розповів в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Родичі знають, що країни ведуть переговори. Для них це дуже важливо. Вони будуть чекати, поки з'явиться більше інформації, і вони сподіваються, що нідерландський уряд зможе досягти успіху і з’ясувати правду”, - сказав він.

Мева також зазначив, що його клієнти сподіваються, що Росія візьме на себе відповідальність за катастрофу MH17.

“Мої клієнти повідомили мені, що вони слідкують за цими переговорами між країнами з великим інтересом. Вони сподіваються, що Росія візьме на себе відповідальність і буде співпрацювати в подальших розслідуваннях”, - наголосив адвокат.

Нідерландський адвокат Веру Мева, який спеціалізується на авіакатастрофах, представляє інтереси 100 родичів загиблих рейсу МН17. У листопаді 2018 року вони подали на Росію позов до Європейського суду з прав людини.

Читайте також: Катастрофа MH17: Нідерланди та Австралія вперше обговорили питання з Росією

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди, Австралія та Росія цього місяця провели першу зустріч щодо відповідальності Росії за катастрофу MH17.

У травні минулого року Нідерланди та Австралія офіційно обвинуватили Росію у відповідальності за знищення малайзійського пасажирського літака рейсу МН17 в 2014 році.

Жодних подробиць переговорів з Росією не розголошують.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі в липні 2014 року. На борту лайнера знаходилися 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року було збито зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, яка дислокується в Курську.

Фото: Ірини Драбок