Глава алжирської армії закликає визнати 82-річного президента недієздатним

Відео

Глава алжирської армії генерал-лейтенант Ахмед Гаід Салах закликав до визнання президента країни Абдельазіза Бутефліка недієздатним.

Про це повідомляє The Guardian.

«Необхідно, просто вкрай важливо прийняти рішення для виходу з цієї кризи, рішення, яке відповідає законним вимогам алжирського народу, конституційне, що захищає суверенітет держави», - заявив Салах.

Генерал послався на статтю 102 Конституції Алжиру, яка дає право конституційній раді оголошувати президента недієздатним, якщо стан здоров'я не дозволяє главі держави виконувати свої обов'язки.

За словами Салаха, ця стаття є «єдиною гарантією збереження стабільної політичної ситуації» в Алжирі.

Читайте також: Протести в Алжирі: 11 поліцейських отримали поранення

Як відомо, найбільші з часів «арабської весни» 2011 року протести в Алжирі почалися після того, як чинний глава держави заявив про намір взяти участь в президентських виборах, запланованих на 18 квітня. У столиці держави Алжирі на вулиці вийшли десятки тисяч людей, понад 200 людей постраждали в зіткненнях.

Пізніше на тлі протестів 82-річний президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка вирішив не балотуватися на п'ятий президентський термін в ході виборів, які повинні були відбутися у квітні, проте були відкладені. Він заявив, що має намір залишатися на своєму посту доти, поки не буде прийнято нову конституцію.

Фото: EPA-EFE/Shutterstock