Трамп назвав кінець розслідування Мюллера “гарним днем для Америки”

Президент США Дональд Трамп вважає завершення "російського" розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера "гарним днем" для Сполучених Штатів.

Про це він написав у ніч проти понеділка у Twitter.

"Незалежно від ваших ідеологій або ваших прихильностей, це гарний день для Америки. За словами Роберта Мюллера, жоден американець не був у змові щодо співпраці з Росією в її спробах втручатися у вибори 2016 року, і це добре", - написав Трамп, пославшись на телеканал Fox news.

В іншому дописі глава Білого дому нагадав про висновки слідства стосовно того, що президентська кампанія Трампа не координувала зусилля з російським урядом "попри багаторазові пропозиції від осіб, пов'язаних з Росією, допомогти кампанії".

Читайте також: У Сенаті США підготують власний звіт щодо втручання РФ у вибори

Як повідомлялося, у неділю генеральний прокурор США Вільям Барр оприлюднив власний звіт за доповіддю спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо підсумків майже дворічного розслідування фактів втручання Росії в президентські перегони. У звіті, зокрема, сказано, що розслідування Мюллера "не знайшло фактів, що кампанія Трампа або будь-хто, пов'язаний з нею, перебував у змові чи в координації з російським урядом в рамках активності РФ щодо втручання у вибори".

Водночас, спецпрокурор встановив принаймні два суттєві епізоди грубого втручання росіян. Перший стосувався активності "Агентства інтернет-досліджень", яке поширювало дезінформацію. Другий – успішні зусилля російського уряду щодо проведення операцій комп'ютерного зламу та поширення вкрадених листів у відкритому доступі на сайті WikiLeaks.

Крім того, офіс спецпрокурора дійшов висновку, що зібрані докази "не є достатніми для того, щоби стверджувати", що президент Дональд Трамп чинив обструкцію правосуддю в США.