Британським депутатам радять не ходити по одному після перенесення Brexit

Депутатам британського парламенту радять не ходити по одному, щоби уникнути нападів обурених громадян через відтермінування виходу Великої Британії з ЄС.

Про це повідомляє Politico.

"Ліндсі Хойл, заступник спікера британської Палати громад написала усім депутатам листа з порадою добиратися додому на таксі або групами, щоби уникнути насильства через перенесення Brexit", - йдеться в повідомленні.

Хойл підкреслила, що "особисто ніколи не відчувала такого рівня напруженості під час свого перебування в Палаті» і наголосила, що багато колег "уже піддавалися залякуванню". Так, зокрема, депутат Ллойд Рассел-Мойл заявив у четвер, що невідомий чоловік намагався напасти на нього і назвав депутатів "зрадниками".

Також того самого дня депутат Тобіас Елвуд у Twitter опублікував анонімного листа, в якому невідомий погрожує йому "поставити Лондон на коліна".

Читайте також: Мей не згодна з ідеєю скасування Brexit

Як відомо, Європейський Союз на своєму саміті в Брюсселі в ніч на п’ятницю погодився відкласти вихід Великої Британії зі своїх лав на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit. Але якщо цього не станеться і Палата громад втретє провалить голосування, то Об’єднане Королівство матиме час, щоби здійснити вихід із цього блоку лише до 12 квітня. Нагадаємо також, що спочатку прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей просила ЄС відтермінувати Brexit до 30 червня.