Виборчий блок «ACUM» відмовився від посади прем'єр-міністра Молдови

Депутати парламенту Молдови від виборчого блоку «ACUM» відмовилися від пропозиції Демократичної партії «поступитися» посадою прем'єр-міністра країни в обмін на створення парламентської коаліції.

Про це заявив представник блоку Серджіу Литвиненко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. Таку позицію він пояснив небажанням вступати у коаліцію з тими, хто «захопив державу».

Раніше заступник голови Демократичної партії Андріан Канду на брифінгу у Кишиневі заявив, що «демократи, в обмін на створення парламентської коаліції, готові обговорити питання надання виборчого блоку «ACUM» посади прем'єр-міністра при формуванні та затвердженні нового уряду».

Читайте також: Додон ініціює переговори з парламентськими партіями Молдови

Днем раніше «ACUM» вже відмовився від переговорів з Партією соціалістів про створення парламентської більшості.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками проведених парламентських виборів, до парламенту Молдови увійшли Партія соціалістів (35 мандатів з 101), Демократична партія (30 мандатів), виборчий блок «ACUM» (26), партія «Шора» (7) і три незалежні кандидати.

Читайте також: Соціалісти не змогли утворити коаліцію в парламенті Молдови

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що підпише указ про скликання першого засідання новообраного парламенту 25 березня.