Туск пропонує ЄС розглянути продовження термінів Brexit

Президент Європейської Ради Дональд Туск пропонує ЄС розглянути пропозиції щодо продовження термінів для Brexit або для реалізації будь-якої іншої стратегії Британії щодо виходу з ЄС.

Таке повідомлення Туск розмістив на власній сторінці у мережі Twitter.

"Під час моїх консультацій перед Європейською Радою, я звернуся до (лідерів) 27 країн ЄС бути відкритими до тривалого продовження, якщо Британія вважатиме за необхідне переосмислити свою стратегію щодо Brexit, та будувати консенсус навколо цього питання", - написав політик.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня депутати британського парламенту не підтримали рішення про вихід Британії з ЄС без угоди. Таке рішення повністю не виключає виходу Великої Британії з ЄС.

Читайте також: ЄС має бути відкритим до тривалого відтермінування Brexit - Туск

Сьогодні британські парламентарі матимуть змогу проголосувати про відтермінування Brexit. Якщо це голосування буде вдалим, а ЄС погодиться на такий варіант, Сполучене Королівство не вийде з ЄС, як планувалося 29 березня 2019 року.

Раніше британський парламент відхилив запропонований головою британського уряду Терезою Мей та узгоджений з ЄС варіант угоди про Brexit.

Фото: politico.eu