Суд у США дав Манафорту додаткові 43 місяці ув’язнення

Оновлено

Суд округу Колумбія ухвалив вирок екс-раднику президентської кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту у вигляді ув’язнення на строк 43 місяці - на додаток до 47 місяців, до яких його засудив минулого тижня окружний суд штату Вірджинія.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Таким чином, за результатами двох тривалих розслідувань і двох судових процесів - у штаті Вірджинія і Вашингтоні - Пол Манафорт отримав 90 місяців ув’язнення (сім з половиною років), з яких дев’ять місяців він уже відбув за ґратами впродовж слідства.

Під час судового процесу у столичному окрузі Манафорту були висунуті звинувачення за двома пунктами. Вони стосувалися змови проти Сполучених Штатів із відмиванням грошей і приховуванням лобістської діяльності на користь проросійського уряду Януковича, а також змови з метою тиску на свідків.

Під час засідання суддя Емі Берман Джексон зазначила, що за цими пунктами Манафорту загрожує до 10 років ув’язнення. Водночас, за її словами, Манафорт не є "ворогом номер один" для американського суспільства, однак він також не є жертвою і чудово знав, що порушував закон.

Читайте також: Трамп заявив, що "дуже співчуває" ув'язненому Манафорту

Сам же екс-керівник кампанії Трампа, який приїхав у суд в інвалідному візку, визнав свою провину. Він перепросив суд за свою поведінку та пообіцяв у майбутньому поводитися інакше.

Як повідомляв Укрінформ, Пол Манафорт став суб’єктом розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо встановлення фактів російського втручання у президентські вибори в США. Впродовж слідства були виявлені порушення закону з боку Манафорта, у тому числі фінансові махінації, уникнення від сплати податків, прихована лобістська діяльність, тиск на інших свідків та інші.