МЗС Німеччини дорікнув британським депутатам, що вони “грають з добробутом громадян”

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас розчарований черговим провальним голосуванням щодо Договору про Brexit у британському парламенті і визнає, що сценарій неврегульованого виходу країни з ЄС дедалі більше стає реальністю.

Про це йдеться в заяві дипломата, розміщеній на сайті німецького зовнішньополітичного відомства, в якій коментується вчорашня відмова більшості парламентаріїв підтримати запропонований прем'єром Терезою Мей проект угоди з Брюсселем.

«З цим рішенням ми наближаємося до сценарію «no deal». Ті, хто відкидає угоду, недбало грають з добробутом громадян і економіки», - заявив міністр.

За його словами, настав час нарешті звернути увагу на дуже важливі переговори про майбутні відносини між ЄС і Великою Британією.

Що стосується Німеччини, то країна, за запевненнями Мааса, підготувалася можливо краще до найгірших з усіх випадків.

Читайте також: Провал угоди щодо Brexit: у Британії заговорили про загальні вибори

Водночас глава МЗС ФРН сподівається, що в наступні 17 днів вдасться уникнути нерегульованого виїзду з Великої Британії з ЄС. Він пропонує не спекулювати про внутрішньополітичний розвиток ситуації у Великій Британії, в якій тепер практично все залежить від Палати громад.

Як повідомлялося, британський парламент укотре відхилив запропонований прем'єр-міністром Терезою Мей і узгоджений з ЄС варіант угоди про вихід з Євросоюзу (Brexit). За повідомленнями британських ЗМІ, Палата Представників укотре завдала руйнівної поразки урядовому проекту з перевагою в 149 голосів. Проти угоди проголосував 391 депутат, голоси "за" віддали лише 242, що лише не набагато відрізняється від провального голосування в січні поточного року.

За оцінкою самої Терези Мей, британський парламент має вирішити, чи буде Велика Британія виходити з ЄС 29 березня без угоди, або, якщо таке рішення не буде прийнято, обговорити можливі варіанти відкладення Brexit на пізніше.