У Росії за "надгробок Путіну" до СІЗО запроторили активіста

Суд у Набережних Челнах (Татарстан) заарештував на 28 діб активіста Каріма Ямадаєва, підозрюваного у встановленні скульптури, що зображає могилу президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомив портал «МБХ медіа» з посиланням на правозахисника Рузіля Мінгалімова.

«Щойно отримали постанову з суду. Арешт на 28 діб з моменту затримання, затримали його (Каріма Ямадаєва, - ред.) 11 числа. Відбуватиме у СІЗО Набережних Челнов», - повідомив Мінгалімов.

Каріма Ямадаєва визнали винним у повторному порушенні порядку проведення акції (частина 8 статті 20.2 КпАП). У січні Ямадаєва вже притягували до відповідальності за встановлення імпровізованого пам'ятника жертвам політичних репресій.

Читайте також: У Москві затримали 8 учасників мітингу за свободу інтернету - ЗМІ

За інформацією телеграм-каналу «Зелена стрічка», за акцію з «надгробком Путіна» російська поліція також розшукує місцевого жителя Миколу Пересєдова 1986 року народження.

Раніше, 10 березня, біля будівлі Слідчого комітету РФ у Набережних Челнах активісти «Безстрокового протесту» встановили чорний надгробок з фотографією Володимира Путіна і роками життя 1952-2019. Так вони протестували проти законопроекту про ізоляцію Росії від всесвітнього інтернету.