Британський уряд відкинув план Брюсселя щодо кордону з Ірландією — ЗМІ

Остаточна угода про Brexit між Британією та ЄС у суботу була близькою до закриття, однак британський уряд відкинув план Брюсселя щодо кордону з Ірландією.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дипломатичні джерела в ЄС.

«Цієї суботи ввечері здавалося, що учасники переговорів уже близько до досягнення угоди про Brexit. Але згодом британська прем’єр Мей не змогла переконати свій кабінет в частині щодо ірландського кордону, про що і повідомила президенту Єврокомісії Жана-Клода Юнкера по телефону», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, посланці від 27 країн-членів ЄС у Брюсселі в понеділок провели закриту зустріч, на якій були поінформовані, що «переговорні групи були близькі до угоди». Ці посланці також говорять питання про Brexit в Брюсселі 21 березня без Терези Мей і зобов’язані не вступати в прямі переговори з британським урядом на дводенному саміті. Повідомляється також, що Тереза Мей може вирушити на зустріч із Жаном-Клодом Юнкером на сесії Європарламенту в понеділок увечері, але Лондон цю інформацію не підтвердив.

Читайте також: Мей їде до Страсбурга перед голосуванням щодо Brexit - глава МЗС Ірландії
Британський парламент уже вдруге буде голосувати за угоду про Brexit - у вівторок. В разі, якщо депутати знову її відхилять, як це вже сталося в лютому, то Велика Британія муситиме або покинути ЄС без жодної угоди, або відкласти дату Brexit, яка є запланованою на 29 березня.

Також слід зазначити, що це у понеділок під час брифінгу для преси речник Єврокомісії Маргаритіс Шинас заявив, що очікує від британської Палати Представників «ратифікації Brexit вже цього тижня».