У Росії опублікували ще два записи катувань ув'язнених у ярославській колонії

Відео

Російська «Новая газета» опублікувала записи, передані юристами фонду «Громадський вердикт». Це відео катувань людей у ​​виправній колонії №1 (ВК-1) Ярославської області.

Матеріали викладені на сайті видання.

На одному з опублікованих відеороликів видно, як кілька десятків людей у ​​формі - імовірно співробітників ФСВП - змушують одного ув'язненого запалити сигарету, яку палив інший ув'язнений, так званий опущений - людина, яка зазнала сексуального насильства. Після такої процедури в'язень стає заборонений для "рукостискання". Помітно, що обидва зафіксовані на відео ув'язнені побиті. За кілька хвилин до запису співробітники ФСВП побили обох, розповів один з постраждалих Павло У.

Обережно! Відео містить ненормативну лексику!

На іншому відео співробітник ФСВП б'є в'язня, який нібито порушив внутрішній розпорядок, запаливши сигарету, хоча сам він заперечує це. Запис зроблений на відеореєстратор співробітника адміністрації Володимира Костюка. Він б'є ув'язненого.

Обережно! Відео містить ненормативну лексику!

Повідомляється, що один з цих двох записів вже знаходиться у розпорядженні правоохоронних органів РФ. «Тільки публікація відео, як засвідчила багаторічна історія відносин правозахисників з ярославським УФСВП, дає залізні гарантії порушення кримінальних справ та арештів», - повідомляє видання.

Читайте також: Суд Британії відмовився видавати росіянина через загрозу тортур

20 липня 2018 року «Новая газета» вже публікувала відео, передане також «Громадським вердиктом». У цьому відео було знято катування ув'язненого ВК-1 Євгена Макарова. На ці тортури сам Макаров раніше неодноразово скаржився в різні правоохоронні органи. Завдані йому ушкодження були задокументовані, але, незважаючи на звернення ув'язненого, кримінальну справу не відкрили. Після публікації справу все ж було порушено. Пізніше «Громадський вердикт» передав у видання ще одне відео, в якому були зафільмовані знущання над в'язнями. І також після публікації були порушені кримінальні справи.

Фото ілюстративне