Багато хто в Європі розуміє, що не варто залежати від російського газу - Помпео

Державний секретар США Майкл Помпео заявив, що багато країн Європи усвідомлюють справжню мету Росії, яка пропонує їм свій газ, і що залежати від цього – не в інтересах європейських держав.

На цьому він наголосив у вівторок у Варшаві, під час спільної прес-конференції зі своїм польським колегою Яцеком Чапутовичем, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Америка робитиме все можливе в рамках своїх повноважень, щоб запевнитись, що інтереси європейської безпеки стоять на першому місці, коли йдеться про рішення в енергетичній сфері. І ми вважаємо, що багато країн Європи погоджуються з нами, підтримують це і розуміють, що залежність від російського природного газу - не в їхніх інтересах, і що їм потрібно диверсифікувати ці джерела", - наголосив глава Державного департаменту США.

Читайте також: Помпео застерігає Європу від "загарбницьких інвестицій" КНР і Росії

Помпео при цьому конкретизував, що проект газопроводу "Північний потік - 2" вписується в це бачення та не відповідає інтересам Європи.

"Ми вважаємо, це забезпечить потоки грошей росіянам, що підриває європейську національну безпеку", - наголосив державний секретар США.

Як раніше повідомляло агентство, раніше під час візиту Помпео Штати та Угорщина домовились щодо постачання військової техніки.