Посольство України направило ноту МЗС Італії через "представництво ДНР"

Посольство України в Італії надіслало ноту до Міністерства закордонних справ Італії, в якій висловило протест проти відкриття так званого представництва "ДНР" у Вероні, а також звернулося із запитом до міської влади Верони щодо з'ясування його юридичного статусу.

Про це йдеться в коментарі Посольства щодо останніх антиукраїнських провокацій у місті Верона, оприлюдненому у Facebook.

"Посольство України рішуче засуджує будь-які спроби просування та підтримки в Італії... фейкових «республік» на території українського Донбасу... До таких ганебних дій відноситься і остання антиукраїнська провокація місцевих проросійських сил в італійському місті Верона, які оголосили про відкриття 9 лютого ц.р. так званого "Представництва ДНР у Вероні". Посольством та МЗС України ... надіслано відповідну вербальну ноту до МЗС Італії, запити до префектури та квестури Верони, в яких висловлюється протест проти антиукраїнських провокацій, спрямованих на підрив загальноєвропейської позиції на підтримку територіальної цілісності Української держави, з’ясовується юридичний статус цього "представництва", - зазначається у коментарі.

У Посольстві акцентували, що антиукраїнська акція місцевих проросійських політиків Верони, за сценарієм, розписаним кремлівськими ляльководами, вже викликала обурення не лише української громади Італії, але й багатьох італійських друзів України, які висловлюють підтримку нашій державі.

Читайте також: Суд у Франції вирішив не закривати «представництво ДНР» - Шамшур

Як зауважили у диппредставництві, «керівник» фейкового «представництва» одіозний місцевий діяч Пальмарино Дзоккателлі протягом тривалого часу був керівником «Регіонального комітету за незалежність Венето», а з початком російської агресії проти України перекваліфікувався у палкого «промоутера» контактів з тимчасово окупованим Донбасом.

"Втім ми переконані, що згадані протиправні дії окремих представників місцевого веронського політичного осередку не будуть спроможні поставити під сумнів тверду позицію Італійського Уряду щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України", - наголосили у Посольстві.