Канада дасть $13 мільйонів на протидію пропаганді тероризму на Близькому Сході

Канада виділить більше  $13 мільйонів на боротьбу із терористичною пропагандою та підтримку стабільності на Близькому Сході.

Про це заявили у міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міністр закордонних справ Канади оголосила про виділення понад  $13 мільйонів на упередження та протидію терористичним загрозам і насильницькому екстремізму, перешкоджання екстремістській пропаганді, встановлення відповідальності для воєнних злочинців, а також підвищення безпеки і стабільності у регіоні”, - розповіли у МЗС.

Читайте також: Канада не підтримує військове вторгнення до Венесуели

У відомстві додали, що Христя Фріланд долучиться до зустрічі глав МЗС країн-учасниць міжнародної коаліції по боротьбі із ІДІЛ, що пройде у середу в Вашингтоні.

“Канада пишається своїм внеском до Міжнародної коаліції із протидії ІДІЛ, у тому числі військовою допомогою та підтримкою стабільності у регіоні. У той час, як площа контрольованої ІДІЛ території зменшується, членам коаліції стає ще важливіше зустрічатися й обговорювати, як забезпечити повну перемогу над ІДІЛ. Ми також повинні упевнитися, що відповідальні за масові злочини постануть перед справедливістю”, - сказала Фріланд.

Читайте також: Канадське МЗС відмовило в акредитації російським пропагандистським медіа

Нагадаємо: у січні Канада оголосила про відкликання із Близького Сходу одного свого повітряного дозаправника. Незважаючи на це, Канада досі виконує суттєву роль у боротьбі із ІДІЛ, надавши міжнародній коаліції два транспортні літаки “Hercules”, медичний персонал, більше 250 інструкторів та десятки спецпризначенців.