У результаті серії атак "Талібану" в Афганістані загинули майже 50 людей

Бойовики ісламістського руху "Талібан" скоїли кілька нападів на військову базу, контрольно-пропускні пункти та відділ поліції в Афганістані. Загинуло майже 50 людей і десятки отримали поранення.

Про це повідомляє DW.

"Внаслідок нападів бойовиків ісламістського руху "Талібан" у понеділок та вівторок, 4 та 5 лютого, в Афганістані загинули майже 50 людей... Перша атака була скоєна на військову базу у провінції Кундуз після опівночі та тривала близько двох годин, заявив глава ради провінції Мохаммад Юсуф Аюбі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Сомалі підірвали авто, 11 загиблих

За його даними, були вбиті щонайменше 23 солдати та троє співробітників місцевої поліції, ще 12 людей отримали поранення.

"З дня у день ситуація з безпекою погіршується у місті Кундуз та поблизу нього", - заявив він, додавши, що є побоювання того, що таліби можуть захопити все місто.

Речник "Талібану" Забіхулла Муджахів підтвердив, що напад був скоєний бойовиками руху. За його словами, вони захопили три поліцейських контрольно-пропускні пункти.

Читайте також: Німецькі спецслужби запобігли 7 терактів за останні роки

Окрім того, влада повідомила ще про дві атаки в Афганістані, в яких загалом загинула 21 людина. Ввечері 4 лютого таліби напали на контрольно-пропускний пункт у північній провінції Баглан. Атака тривала понад дві години, в ній були вбиті 11 правоохоронців, повідомив голова ради провінції Сафдер Мохсіні. За його словами, ще п'ятеро поліцейських були поранені, а таліби захопили всю зброю і боєприпаси до того, як прибуло підкріплення. Пізніше військовим вдалось відновити контроль над цим КПП, додав Мохсіні.

Раніше вдень таліби також напали на поліцейський відділ в селі на півночі провінції Саманган. Внаслідок цього загинуло 10 людей, у тому числі одна жінка, повідомив речник голови ради провінції. Також було поранено четверо людей. За даними влади, таліби атакували жінок та дітей.