Могеріні розповіла, чому ЄС та Ліга арабських держав не узгодили декларацію саміту

Євросоюз та Ліга арабських держав заявили, що вони дійшли згоди щодо розв'язання конфліктів у Сирії та Ємені, щодо мирних зусиль на Близькому Сході, але не змогли ухвалити спільну декларацію за підсумками перемовин у Брюсселі.

Про це пише Associated Press.

“Європейський союз та Ліга арабських держав заявляють, що домовилися про розв'язання конфліктів у Сирії та Ємені або ж щодо мирного процесу на Близькому Сході, але не змогли схвалити спільну заяву за підсумками перемовин у Брюсселі”, - йдеться у повідомленні.

Відповідаючи на запитання про відсутність декларації, верховний представник Європейського союзу із питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні заявила, що "в учасників спільна точка зору на 90-95% розглянутих питань".

Цього понеділка у Брюсселі міністри закордонних справ ЄС та Ліги арабських держав під головуванням Могеріні планували підготувати порядок денний саміту, запланованого на 24-25 лютого у місті Шарм-ель-Шейх.

Читайте також: Перша зустріч Міжнародної контактної групи щодо Венесуели відбудеться 7 лютого

Генеральний секретар Ліги арабських держав Ахмед Абул Гейт зазначив, що існує "більше ускладнень з європейської сторони, ніж зі сторони арабських держав".

Могеріні відповіла на це: "Я б сказала навпаки".

Можливими неузгодженностями є позиція Угорщини, яка заперечує міграційні положення у спільній заяві, а також те, що європейці хочуть уникнути того, щоб вони сиділи біля лідерів Сирії або Судану під час запланованого саміту.