У Британії підготували план евакуації королеви у разі заворушень через Brexit - ЗМІ

Плани холодної війни відродилися, щоб евакуювати королівську сім'ю в безпечні місця, віддалені від Лондона.

"Плани порятунку королівської сім'ї існують з часів холодної війни, але тепер їх перепрофілювали на випадок громадянського безладу після Brexit без угоди", - повідомляє Sunday Times, посилаючись на неназване джерело з урядового кабінету міністрів.
Ризик продовжує зростати, коли Великобританія вийде з ЄС без угоди до кінцевого терміну. Куди саме будуть евакуювати британського монарха та інших королівських осіб, не повідомляється. 

Тим часом, політики і коментатори називають «жорсткий Brexit» цілком реальним, оскільки менш ніж за два місяці до встановленої дати виходу Британії з ЄС – 29 березня – угоду про вихід так і не схвалили.

Британський парламент доручив прем’єрові Терезі Мей домогтися змін до узгодженого раніше договору про вихід Британії з ЄС, зокрема щодо механізму гарантій збереження «прозорості» кордону між Ірландією і Північною Ірландією. Термін закінчується 13 лютого.

У ЄС раніше заявили, що змінювати текст угоди не будуть. Без цих змін, однак, британський парламент не готовий голосувати за документ.