США не планують розгортати в Європі нових наступальних ракет

Сполучені Штати після виходу з Договору РСМД, підписаного між Вашингтоном і Москвою в 1987 році, не планують розгортати нових ракетних систем, у тому числі з ядерним озброєнням, на території Європи.

Про це заявив у п'ятницю помічник заступника міністра оборони США Девід Трахтенберг, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У нас немає планів розгортати в Європі нових ракет чи систем з ядерною зброєю. Очевидно, що Сполучені Штати навіть не розглядають таких кроків без консультацій з нашими союзниками", - підкреслив представник Пентагону на обговореннях в Центрі стратегічних та міжнародних досліджень.

Читайте також: НАТО звинувачує Росію у зриві “ракетного договору”

Він уточнив, що плани США спрямовані здебільшого на розробку конвенційної зброї, а також систем, які не заборонені міжнародними договорами.

Водночас, він підкреслив, що нова стратегія ракетних озброєнь США спрямована на вдосконалення існуючих технологій, так само як на дослідження й розробку нових.

"Основний меседж – це те, що ми збираємося зробити багато речей. Ми розбудуємо наші існуючі ракетні можливості, ми також задіємо більш сучасні технології, щоби мати прогрес, який допоможе нам відповідати на виклики, звідки б вони не надходили", - підкреслив Трахтенберг.

Читайте також: Вашингтон з 2 лютого виходить із ракетного договору з РФ – Помпео

Він зауважив, що Пентагон націлений отримати максимум від існуючих нині технологій.