США ввели санкції проти головної нафтової компанії Венесуели

Уряд США запровадив санкції проти головного джерела фінансових надходжень режиму Ніколаса Мадуро – нафтової компанії Petróleos de Venezuela, SA.

Про це офіційно заявило в понеділок міністерство фінансів США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США вводить санкції проти компанії Petróleos de Venezuela, SA (PdVSA), згідно з указом 13850 щодо операцій у нафтовому секторі економіки Венесуели»,- зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що США також блокують активи компанії на суму $7 млрд. Рішення прийнято міністром фінансів Стівеном Мнучиним після проведення консультації з державним секретарем США Майклом Помпео.

«Сьогоднішні санкції допоможуть запобігти подальшим розтратам (режимом - ред.) Мадуро фондів Венесуели, щоб зберегти ці активи для венесуельського народу»,- заявив у цьому зв’язку в понеділок глава Мінфіну США.

Він також наголосив, що обмеження будуть зняті в разі «швидкої передачі контролю тимчасовому президентові або наступному демократично обраному уряду».

Читайте також: Мадуро відкинув ультиматум міжнародної спільноти з вимогою нових виборів

Крім того, OFAC видав ряд генеральних ліцензій, спрямованих на полегшення доступу гуманітарної допомоги народу Венесуели.