Уряд Трампа зняв санкції з компаній Дерипаски

Міністерство фінансів США офіційно вивело зі списку санкцій три російські компанії, які асоціювалися з "алюмінієвим" бізнесом наближеного до Кремля олігарха Олега Дерипаски.

Про це повідомив у неділю Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США.

Зокрема, в офіційному повідомленні OFAC ідеться, що запроваджені раніше санкції проти групи EN+, а також компаній "Русал" та "ЄвроСібЕнерго", припинили чинність.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня минулого року Міністерство фінансів США повідомило Конгресу про намір упродовж 30 днів зняти санкції з цих трьох російських компаній. Основною причиною вказувалося, що вони виконали умови формального обмеження контролю з боку російського олігарха Олега Дерипаски.

Читайте також: Нижня палата Конгресу США не підтримала послаблення санкцій проти компаній Дерипаски

Натомість, демократи в Сенаті й Палаті представників виступили проти будь-якого спрощення санкцій США проти Росії загалом. Пізніше, на голосуваннях у Конгресі верхня палата провалила прийняття резолюції, яка забороняла адміністрації робити такий крок. Натомість нижня палата згуртувала і демократів, і республіканців, і проголосувала проти послаблення санкцій. Хоча прийняте Палатою представників рішення не мало обов'язкового характеру, воно продемонструвало ставлення законодавців до політики кабінету Трампа.