Мадуро заявив про розрив дипвідносин зі США

Після заклику Дональда Трампа, адресованого лідеру режиму Венесуели Ніколасу Мадуро, передати повноваження опозиційному спікеру парламенту Хуану Гуайдо, Мадуро заявив про розірвання дипломатичних відносин зі США.

Це він оголосив у середу, на тлі заворушень і політичних демонстрацій у країні, повідомило інформагентство АР.

"Перед людьми та народами світу, як конституційний президент… я вирішив розірвати дипломатичні та політичні відносини з імперіалістичним урядом Сполучених Штатів", - зазначив Мадуро перед своїми прихильниками в президентському палаці в Каракасі.

Він також наголосив, що дає американським дипломатам 72 години, щоб залишити країну. Рішення Мадуро голосно підтримали в Держдумі Російської Федерації.

"Російські законодавці, які мають тісні зв'язки з Венесуелою, різко розкритикували визнання президентом США Трампом опозиційного політика (Хуана Гуайдо – ред.), який оголосив себе легітимним тимчасовим президентом країни", - зазначає АР. При цьому, в Держдумі звинуватили США в організації чергової "кольорової революції".

Читайте також: Помпео: Венесуельський народ достатньо довго потерпав від руйнівної диктатури Мадуро

Водночас, сам опозиційний лідер Гуайдо закликав іноземних дипломатів ігнорувати ультиматум Мадуро та залишатися на місцях. Як повідомляв Укрінформ, впродовж останніх днів у Венесуелі спалахнули невдоволення людей відносно діючого режиму Ніколаса Мадуро, якого підтримує Москва.

Російська компанія "Роснефть" є найбільшим інвестором у нафтородовища цієї країни. Крім того, минулого місяця росіяни провели разом з режимом спільні військові маневри, перекинувши в Венесуелу на кілька днів стратегічні бомбардувальники.