Помпео: Венесуельський народ достатньо довго потерпав від руйнівної диктатури Мадуро

Помпео: Венесуельський народ достатньо довго потерпав від руйнівної диктатури Мадуро

Укрінформ
Офіційний Вашингтон виступив з вимогою до нинішнього лідера Венесуели Ніколаса Мадуро передати свої повноваження опозиційному спікеру парламенту Хуану Гуайдо, оголосивши, що США визнають його тимчасовим президентом країни.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного секретаря США Майка Помпео, оприлюдненій у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати визнають Хуана Гуайдо новим тимчасовим президентом Венесуели й рішуче підтримують його мужнє рішення взяти на себе цю роль відповідно до статті 233 Конституції Венесуели та за підтримки Національної Асамблеї задля відновлення демократії", - наголошується в заяві.

При цьому, глава американської дипломатії навів позицію президента США Дональда Трампа, який зауважив, що "народ Венесуели рішуче висловився проти Мадуро і його режиму та виступив з вимогою свободи й верховенства права".

Як підкреслив Помпео, венесуельський народ достатньо довго потерпав від руйнівної диктатури Ніколаса Мадуро. "Ми закликаємо Мадуро передати правління легітимному лідеру, який відображає волю венесуельського народу", - йдеться в документі.

Водночас глава Держепу підкреслив, що Сполучені Штати підтримують зусилля тимчасового президента Гуайдо щодо створення перехідного уряду в процесі підготовки до вільних і чесних виборів.

Читайте також: Сотні тисяч венесуельців вийшли на акції проти Мадуро

При цьому держсекретар США пообіцяв, що Сполучені Штати тісно працюватимуть з легітимно обраною Національною Асамблеєю, щоб "сприяти поверненню Венесуели до демократії та верховенства права, відповідно до Міжамериканської демократичної хартії". Помпео також висловив готовність США надати гуманітарну допомогу населенню центральноамериканської країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-