Екс-глава Nissan просить суд відпустити його під заставу

Колишній глава автоконцерну Nissan Карлос Гон ще раз звернувся до суду Токіо з проханням відпустити його під заставу на будь-яких встановлених судом умовах.

Про це повідомляє АР.

«Оскільки суд розглядає мою заяву про звільнення під заставу, я хочу підкреслити, що я проживатиму в Японії й поважатиму будь-які умови звільнення під заставу, які, на думку суду, є виправданими», - йдеться в заяві Гона.

Гон згоден зняти квартиру у Токіо, де він обіцяє жити, а також носити браслет для відстеження його пересування, що не є стандартною вимогою для звільнення під заставу в Японії, але часто включається в умови звільнення в США. Він готовий здати паспорт, а також оплатити послуги охоронців, затверджених прокуратурою.

Дату нового слухання поки що не призначено.

«Я не винен у пред'явлених мені звинуваченнях і сподіваюся захистити свою репутацію в залі суду; немає нічого більш важливого для мене або моєї родини», - зазначає Гон.

Читайте також: Суд Токіо відмовився випустити екс-главу Nissan під заставу

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня 2018 року Гону, його помічникові Грегу Келлі і самій компанії-автовиробникові були пред'явлені звинувачення у приховуванні приблизно $ 44,5 млн доходів Гона за період з 2010 по 2015 роки. Японські прокурори планують пред'явити Гону ще два звинувачення, пов'язані з порушенням фінансової звітності.

Адвокати екс-глави Nissan не раз подавали апеляції про звільнення його під заставу, однак токійський суд їх відхилив через побоювання, що Гон покине країну.