Грецькі освітяни знову влаштували ходу протесту в Афінах

Сотні грецьких державних службовців, здебільшого шкільних вчителів, вийшли на марш у Афінах проти запропонованих урядом нових критеріїв працевлаштування вчителів державних шкіл.

Про це повідомляє АР.

«Сотні грецьких державних службовців, в основному шкільних вчителів, марширують середмістям Афін, протестуючи проти запропонованих нових критеріїв працевлаштування для вчителів державних шкіл», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, лівий уряд Греції пообіцяв працевлаштувати на повну зайнятість 15 тис. вчителів протягом наступних трьох років, починаючи з цієї осені.

Проте освітянські профспілки стверджують, що система працевлаштування несправедлива до вчителів, що роками працюють на короткострокових контрактах. Вони також вимагають працевлаштувати більше вчителів.

Читайте також: У Греції відбулись сутички освітян з поліцією

Протягом останнього тижня в Афінах освітяни організували вже два протести через плани уряду щодо працевлаштування, що були затьмарені сутичками з поліцією.

Як повідомлялося, в Афінах відбулися сутички поліції та освітян, що вийшли на акцію протесту попри заборону демонстрацій через візит до Греції канцлера Німеччини Ангели Меркель.