Більшість британців проти голосування щодо недовіри уряду Мей

Опитування

Більше половини громадян Великої Британії вважає, що парламент не повинен голосувати щодо вотуму недовіри уряду прем'єр-міністру країни Терези Мей.

Про це повідомляє Sky News із посиланням на власне опитування Sky Data Poll.

"53 % людей думають, що депутати не повинні голосувати з приводу вотуму недовіри уряду (Великої Британії – ред.), 38 % думають, що парламентарії все ж таки повинні проголосувати з цього приводу ", - йдеться у повідомленні.

Також, згідно з опитуванням, близько 61% людей вважають, що нині країна перебуває у кризі.

Зазначається, що саме опитування проводилося шляхом SMS-голосування серед 1203 респондентів 15 січня після 20.00 за місцевим часом.

Сьогодні ввечері парламент Великої Британії розгляне питання вотуму недовіри прем’єр-міністру країни Терезі Мей та її уряду.

Як повідомлялося, у вівторок, 15 січня, британські парламентарії не проголосували за угоду про вихід з ЄС, запропоновану урядом. "Проти" угоди проголосували 432 депутати, "за" - тільки 202.

Відхилена версія угоди між Великою Британією і ЄС наприкінці листопада була схвалена 27 країнами Євросоюзу. У ній викладені умови Brexit, проте документ набуде чинності лише в тому випадку, якщо за неї проголосує парламент.

Читайте також: Британія готує клопотання про затримку Brexit - ЗМІ

Прем'єр-міністр Тереза Мей наполягала на тому, що викладені в угоді умови - найкращі з можливих для Великої Британії.

Проте значна кількість парламентаріїв цю версію договору про вихід з ЄС розкритикували. Зокрема гарячі суперечки викликало питання про те, що станеться з кордоном між Північною Ірландією й Ірландією, яка входить до Європейського Союзу.

Формально після провалу голосування можливий будь-який розвиток подій - аж до крайніх і поки теоретичних варіантів виходу Великої Британії з ЄС без угоди про Brexit. Наразі Об'єднане Королівство має залишити Європейський Союз 29 березня.