У Росії знову стався вибух у житловому будинку, є загиблі

У російському місті Шахти у дев'ятиповерховому житловому будинку рано вранці понеділка прогримів вибух, в результаті якого відбулося часткове руйнування восьмого і дев'ятого поверхів.

Про це повідомляється на сайті управління МНС по Ростовській області.

"14 січня о 06.18 (мск)... надійшло повідомлення про те, що в результаті вибуху побутового газу сталося часткове руйнування 8-го, 9-го поверхів 9-поверхового багатоквартирного будинку, розташованого за адресою: м Шахти, Хабарова, буд.16", - йдеться в повідомленні.

Як передає агентство Інтерфакс з посиланням на оперативний штаб на місці обвалення, в результаті вибуху загинула дитина. За останніми даними, семеро людей врятовано, ще двоє людей виявлені під завалами, їх витягають.

З будівлі було евакуйовано 140 людей. "Ще одна жінка - у важкому стані", - сказали в оперативному штабі МНС.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомив, що епіцентр вибуху знаходився на 9-му поверсі. За його словами, всього у постраждалих від вибуху квартирах знаходилися 13 людей.

Читайте також: У Магнітогорську припинили пошуки жертв вибуху - 39 загиблих

"Щодо місцезнаходження цих людей, зареєстрованих у квартирах, інформація поки невідома", - сказав він.

Глава Слідчого комітету (СК) РФ Олександр Бастрикін доручив порушити кримінальну справу за фактом вибуху.

Як відомо, всього два тижні тому подібна трагедія сталася в російському Магнітогорську, де вранці 31 грудня 2018 року внаслідок вибуху сталося обвалення перекриттів в одному з під'їздів житлового будинку. Тоді загинуло 39 людей, ще шестеро постраждали. Слідчий комітет РФ розглядає вибух побутового газу як пріоритетну версію того, що сталося.