Відмова парламенту підтримати Brexit-угоду стане порушенням довіри — Мей

Голова уряду Великої Британії Тереза Мей попередила парламентаріїв, що їхня відмова підтримати у вівторок її проект угоди щодо Brexit стане порушенням довіри британців до демократії.

Про це повідомляє The Guardian.

"Тереза Мей попередила про катастрофічне та неприпустиме порушення довіри до демократії, якщо у вівторок депутати відмовляться підтримати її проект угоди щодо Brexit, а Велика Британія залишиться у ЄС", - йдеться у повідомленні.

Голова уряду сказала, що Велика Британія ризикує вийти з ЄС без угоди або ж, якщо депутати «не бажають» зіткнутися з невизначеністю, може взагалі не виходити зі спільноти.

Водночас, за словами Мей, британський народ проголосував за Brexit, а потім, на загальних виборах 2017 року, 80% виборців проголосували за політиків, які стояли на тому, щоб поважати результат референдуму. Таким чином, підкреслила прем’єр, британці надали інструкції, і тепер черга політиків виконати їх.

Читайте також: Жорсткий Brexit коштуватиме ЄС €16,5 мільярда - експерти

Як повідомлялося, парламент Великої Британії 15 січня проведе голосування щодо угоди з ЄС про Brexit, яку було досягнуто прем'єр-міністром країни Терезою Мей з Брюсселем у листопаді.