Справа на 25 мільйонів: у Росії арештували субпідрядника космодрому “Восточный”

У РФ Благовіщенський районний суд заарештував обвинуваченого в розкраданні понад 25 мільйонів рублів гендиректора компанії "Лео-Телеком", яка брала участь у будівництві космодрому "Восточный".

Про це повідомляється на сайті суду .

«Благовіщенський міський суд Амурської області розглянув клопотання старшого слідчого відділу з розслідування особливо важливих справ слідчого управління СК РФ по Амурській області про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо Новікова А. С., раніше не судимого, обвинуваченого в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 159 КК РФ (Шахрайство, вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі - ред.)» - йдеться в постанові суду.

Суд постановив, що перебування Антона Новікова на свободі може перешкодити слідству, в тому числі через можливості ухилення підозрюваного від допитів.

Читайте також: На російському космодромі "Восточный" знайшли критичні дефекти

Повідомляється, що бізнесмен встиг дістатися до Москви, звідки планував вилетіти до В'єтнаму, однак незадовго до вильоту з аеропорту Шереметьєво його було затримано. Уточнюється, що у Новікова не було зворотного квитка до Росії.

Раніше кілька людей вже були визнані винними у великих розкраданнях в зв'язку з будівництвом космодрому Східний. Так, у лютому 2018 року суд в Москві засудив чотирьох субпідрядників до тюремних термінів за шахрайство. В результаті їхніх дій російський бюджет втратив майже півтора мільярда рублів. Ще трьох людей у травні засудили до позбавлення волі за розтрату 250 мільйонів рублів під час проведення держзакупівель.

Російський космодром "Восточный" відкрився в 2016 році. Поки з нього було зроблено тільки кілька запусків. Другий стартовий комплекс для запуску ракет планується відкрити до 2022 року.