Поліція Іспанії звільнила українок із сексуального рабства

Відео

Національна поліція Іспанії звільнила п'ятьох дівчат із Росії та України, яких змушували займатися проституцією в одному з розважальних закладів Гранади.

Про це повідомляє La Vanguardia.

«Згідно із заявою поліції, агенти звільнили п'ятьох жінок походженням з України та Росії, яких змушували надавати сексуальні послуги у Гранаді», - йдеться у повідомленні.

Дівчатам пропонували роботу в Іспанії хостес або аніматором на дискотеках. Однак по приїзді до Іспанії, за даними поліції, лідер злочинного угруповання відвозив їх у клуб, де їх змушували надавати сексуальні послуги.

Читайте також: Україна плідно працює у напрямку запобігання торгівлі людьми - Денісова

Коли експлуататорам потрібні були нові дівчата, вони контактували з мережею вербувальників у країнах походження через соціальні мережі або програми передачі миттєвих повідомлень через інтернет.

Одна з потерпілих пояснила, що злочинці вибирали дуже молодих дівчат з матеріальними проблемами. Лідер угруповання також погрожував викинути дівчат на вулицю без засобів до існування у чужій країні. Дівчата мешкали у тому ж клубі, за проживання вони повинні були платити по п'ять євро щоденно.

Поліція затримала чотирьох осіб, трьох із них уже помістили під арешт.