Україна плідно працює у напрямку запобігання торгівлі людьми - Денісова

Україна плідно працює у напрямку запобігання торгівлі людьми - Денісова

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у день боротьби за скасування рабства, 2 грудня, заявила, що Україна плідно працює у напрямку запобігання торгівлі людьми.

Про це вона написала у Facebook

"Сьогодні – Міжнародний день боротьби за скасування рабства... Не оминула ця проблема і Україну. За оцінками Міжнародної організації міграції, в період після здобуття Україною незалежності жертвами торгівлі людьми стали 230 тис. українців. Втім, держава плідно працює у напрямку запобігання торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим", - зазначила вона.

Денісова зауважила, що Україна була серед перших країн у Європі, які встановили кримінальну відповідальність за торгівлю людьми, зробивши це у 1998 році. Наша держава все активніше долучається до процесу міжнародного співробітництва у сфері боротьби з цим видом транснаціональної організованої злочинності.

"І це дає результати: у минулому році Україна покинула список країн, які не відповідають мінімальним стандартам протидії торгівлі людьми, де перебувала чотири роки перед тим. Та попри все, проблема торгівлі людьми не може бути розв'язана на рівні однієї країни: нові виклики та загрози вимагають як зусиль інституцій на державному рівні та міжнародної спільноти, так і пильності та активності всіх громадян", - написала омбудсмен.

Читайте також: Сьогодні - день боротьби з рабством

Вона додала, що світові масштаби проблеми вражають: згідно з показниками Глобального індексу рабства (Global Slavery Index), майже 46 мільйонів людей у світі сьогодні можуть вважатися рабами, 25% з них – діти.

Серед сучасних форм рабства – сексуальна експлуатація, шлюби з примусу, залучення до злочину, примусова праця, використання дітей у збройних конфліктах, передача вдів у спадок, боргова кабала і торгівля людьми.

Міжнародний день боротьби за скасування рабства відзначається щорічно 2 грудня, відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-