Британія відкликає військові судна з-за кордону для боротьби із мігрантами

Великобританія вирішила дочасно повернути два військові судна, які несуть службу за межами країни, для допомоги у боротьбі із напливом незаконних мігрантів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Великобританії Саджид Джавід, пише Reuters.

“Це допоможе з гуманітарною складовою проблеми, і одночасно дозволить краще захистити наші кордони”, - сказав Джавід.

Він додав, що в Ла Манші вже несуть службу три британські військові судна, покликані завадити мігрантам відчалювати від узбережжя Франції.

“За його словами, у грудні 230 мігрантів спробували перетнути один із найбільш завантажених у світі морських шляхів, однак майже половині із них не дозволили покинути Францію”, - стверджує Reuters.

Читайте також: Поблизу Мальти врятували майже 250 мігрантів

У міністерстві внутрішніх справ зауважили, що більшість шукачів притулку, які намагалися морем потрапити до Великобританії останнім часом, були іранцями.

“Близько 80% усіх спроб шукачів притулку потрапити до Великобританії морем у 2018 році припадають на останні три місяці і їх загальна кількість зросла у порівнянні із 2017-им”, - підсумовується у статті.

Нагадаємо: минулого тижня Джавід заявив, що Великобританія ставиться до зростання кількості незаконних перетинів кордону шукачами притулку як до “серйозного інциденту”.