Палата представників США закликала ввести санкції проти "Північного потоку -2"

Нижня палата американського Конгресу у четвер прийняла резолюцію, в якій вимагає від уряду США запровадити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2", а також закликає європейські країни відмовитися від участі в цьому проекті.

Про це повідомило в четвер Посольство України в США.

"Палата представників Конгресу США одностайно ухвалила резолюцію, у якій виступила проти завершення будівництва російського газопроводу “Північний потік – 2", - зазначається в повідомленні.

Прийнятий документ містить заклик до урядів європейських держав відмовитися від "Північного потоку – 2" та "висловлює підтримку запровадженню санкцій відносно цього газопроводу згідно з частиною 232 Закону про протидію супротивникам Америки через санкції (CAATSA)".

Читайте також: Держдеп США: "Північний потік-2" – це не комерція, політичний тиск

Резолюція також визначає, що "Північний потік – 2" є кроком у зворотному напрямі для енергетичної безпеки Європи, а також інтересів Сполучених Штатів Америки. Законодавці наполегливо закликають президента США використати всі наявні інструменти, щоб підтримати енергетичну безпеку Європи через політику зменшення її залежності від російських енергоносіїв.