Китай пригрозив Канаді "негативними наслідками" через арешт фіндиректора Huawei

Міністерство закордонних справ КНР викликало посла Канади в Китаї і заявило протест у зв'язку з арештом фінансового директора компанії Huawei Менг Ванчжоу.

Про це повідомляє South China morning post.

"Заступник міністра закордонних справ Китаю Ле Ючень у суботу викликав канадського посла у КНР Джона Маккаллума, щоб висловити "рішучий протест" проти арешту Сабріни Менг Ванчжоу, та закликав Оттаву негайно звільнити її", - йдеться у заяві МЗС КНР.

Читайте також: Китай викликав посла США через арешт фіндиректора Huawei

Китай вимагає від Канади звільнити затриманого фінансового директора компанії Huawei, погрожуючи "серйозними наслідками".

При цьому КНР звинуватила Канаду у тому, що вона "завдає шкоди почуттям китайського народу", посилюючи напругу в одному з найгірших дипломатичних конфліктів між Пекіном та Оттавою.

Читайте також: Китай вимагає від Канади негайно звільнити головного фінансиста Huawei

Як повідомлялося, у Ванкувері під час перетину канадського кордону за запитом США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Менг Ванчжоу, яку американська влада обвинувачує в ухиленні від виконання санкцій проти Ірану.

МЗС Китаю виступило з вимогою до Канади звільнити фіндиректора Huawei Technologies.

Читайте також: Трюдо заперечує політичну мотивацію затримання головного фінансиста Huawei

Натомість, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що рішення про затримання Ванчжоу було ухвалене правоохоронцями без жодного політичного втручання.