США не відмовляться від підтримки сунітської коаліції в Ємені - Держдеп

США і надалі підтримуватимуть сунітську коаліцію на чолі з Саудівською Аравією, що веде боротьбу з іракським впливом та ісламістськими бойовиками у Ємені.

Про це йдеться у заяві Державного департаменту США, повідомляє Reuters. 

«Сполучені Штати хочуть і надалі підтримувати коаліцію під керівництвом Саудівської Аравії у конфлікті в Ємені та продовжувати зусилля, спрямовані на боротьбу з іракським впливом та ісламістськими бойовиками в арабській країні», - заявив у неділю офіційний представник Держдепу.

Зазначається, що з дня вбивства колумніста Washington Post Джамала Хашоггі 2 жовтня у консульстві Саудівської Аравії адміністрація США зазнає тиску всередині країни стосовно її ролі у майже чотирирічному конфлікті.

Читайте також: Мирні переговори щодо Ємену: хусити відмовилися відкривати аеропорт в Сані

"На нас тиснуть, ... спонукаючи або вийти з конфлікту, або припинити підтримку коаліції. Наша адміністрація виступає проти такого рішення", - сказав заступник помічника держсекретаря США Тім Лендеркінг.

Сенат минулого місяця проголосував за резолюцію про припинення військової підтримки США, яка включає продаж озброєнь та обмін розвідданими з коаліцією сунітів, яка з 2015 року воює проти повстанців-хуситів.

Як відомо, війна в Ємені між проіранськими хуситами та офіційним урядом, який підтримує сунітська коаліція на чолі з Саудівською Аравією, триває з 2015 року, забрала вже більше 10 тисяч життів та поставила сотні тисяч єменців перед загрозою голодної смерті.