Суд ЄС 10 грудня вирішить, чи зможе Лондон скасувати Brexit

Суд Європейського Союзу у понеділок, 10 грудня, оголосить, чи може уряд Великої Британії в односторонньому порядку скасувати Brexit, відкликавши застосування статті 50 Договору про ЄС.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву суду.

"Суд ЄС оголосить у понеділок, 10 грудня, свою думку щодо того, чи може Велика Британія в односторонньому порядку скасувати свій намір про вихід з Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що генеральний адвокат Суду ЄС Мануель Кампос Санчес-Бордона запропонував суду оголосити, що стаття 50 Договору про ЄС дозволяє одностороннє скасування Великої Британії повідомлення про намір вийти з блоку, і така можливість існуватиме, поки формально не буде укладена сама угода про вихід країни з ЄС.

Читайте також: Експерти підвищили ймовірність відмови від Brexit до 40%

Як відомо, Велика Британія повинна вийти з ЄС 29 березня 2019 року, через два роки після того, як Лондон подав заяву про вихід із співтовариства відповідно до результатів референдуму у червні 2016 року, на якому схвалили Brexit.

Доля Brexit досі остаточно не вирішена, проект угоди прем'єр-міністра Терези Мей щодо Brexit має отримати схвалення у британському парламенті 11 грудня.

Мей заявила, що якщо її угода не буде проголосована, Велика Британія може залишити ЄС без угоди або Brexit може не відбутися.