Єврокомісія закликала Косово відновити співпрацю із Сербією

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган після зустрічі з президентом Республіки Сербія Александаром Вучичем закликав Косово розблокувати співпрацю з Белградом заради стабільності всього регіону.

Про це комісар ЄС написав у понеділок на своїй офіційній сторінці у Twitter.

«Ми провели в Белграді хорошу зустріч із сербським президентом Александаром Вучичем, де обговорили введення владою Косова 100% митних тарифів на товари із Сербії та Боснії і Герцеговини, які порушують регіональну співпрацю. Ми погодилися щодо необхідності негайної деескалації. І закликатиму представників Косова розблокувати й відновити регіональну співпрацю у сфері торгівлі, а також повернутися до діалогу. Заради стабільності цілого регіону», - написав Ган.

Читайте також: Сербія планує суттєво збільшити витрати на армію та поліцію

Як повідомлялося, влада частково визнаної країни Косово збільшила на 100 відсотків митні тарифи на сербську та боснійську продукцію 21 листопада. Влада у Приштині назвала це відповіддю на ворожу політику Белграда, який, як відомо, за останні кілька місяців домігся того, що 11 країн світу відкликали своє визнання незалежності Косова.