Звинувачення проти саудівського принца можуть обговорити на саміті G20

Принц-спадкоємець Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман, який буде учасником саміту G20 в Аргентині, не уникне запитань щодо вбивства журналіста Washington Post Джамаля Хашоггі - або під час загального обговоренння на саміті, або на двосторонніх зустрічах.

Про це повідомляє Reuters.

«Президент Аргентини Маурісіо Макрі в четвер заявив, що звинувачення проти саудівського принца Мохаммеда бін Салмана щодо воєнних злочинів та вбивства журналіста Джамаля Хашоггі можуть обговорюватися під час саміту G20, який починається в п'ятницю», - йдеться у повідомленні.

«Що стосується принца-спадкоємця, який відвідує цей саміт, Саудівська Аравія є постійним членом Великої двадцятки. І, в цьому статусі він відвідує захід. Це питання, яке хвилює весь світ, не зняте, і може бути піднято на двосторонніх зустрічах, може ні, або буде включено в порядок денний "Великої двадцятки", - сказав Макрі на спільній прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном, який заявив, що матиме можливість обговорити з принцем-спадкоємцем Саудівської Аравії ці обвинувачення під час зустрічі на саміті.

Читайте також: Скандальний саудівський принц прибув на саміт G20 в Аргентину

Як відомо, вбивство опозиційного саудівського журналіста та колумніста Washington Post Джамаля Хашоггі, що сталося 2 жовтня на території консульства Саудівської Аравії у Стамбулі і яке в ході розслідування все більше пов’язують із принцом Мохаммедом, загострило відносини саудитів із західними країнами та суттєво зіпсувало імідж спадкоємця престолу цієї арабської країни.