Скандальний саудівський принц прибув на саміт G20 в Аргентину

Принц-спадкоємець Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман, якого пов’язують із убивством саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі, прибув у середу в Буенос-Айрес на саміт G20.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на аргентинське телебачення.

"Саудівський принц-спадкоємець Мохаммед бін Салман у середу приземлився в аргентинському Буенос-Айресі, щоби взяти участь в саміті "Великої Двадцятки". Його зустріли протестувальники, які звинувачують принца у відповідальності за вбивство опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі", - йдеться у повідомленні.

Офіційно ж саудівського принца прийняв і привітав у країні аргентинський міністр закордонних справ Хорхе Фаурі.

Сам саміт G20 пройде в Буенос-Айресі у п’ятницю.

Читайте також: ЦРУ має аудіозапис, на якому саудівський принц наказує "втихомирити" Хашоггі - ЗМІ

До того Мохаммед бін Салман перебував із візитом у Тунісі, де проти нього теж зібралась демонстрація місцевих правозахисників та журналістів, хоч і невелика.

Як відомо, вбивство опозиційного саудівського журналіста та колумніста Washington Post Джамаля Хашоггі, яке сталося 2 жовтня на території консульства Саудівської Аравії у Стамбулі і яке в ході розслідування все більше пов’язують із принцом Мохаммедом, загострило відносини саудитів із західними країнами та суттєво зіпсувало імідж спадкоємця престолу цієї арабської країни.