Франція не дає прямої відповіді щодо нових санкцій проти РФ

Керченська криза

Міністерство закордонних справ Франції не надало прямої відповіді на запитання, чи виступає офіційний Париж спільно з Берліном проти запровадження нових санкцій відносно Росії після прямої військової агресії в районі Керченської протоки.

Це випливає з відповіді офіційного представника МЗС Франції, озвученої на брифінгу у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Вчора міністр закордонних справ (Франції – ред.) висловився щодо інциденту у Керченській протоці під час спільної прес-конференції зі своїм російським колегою. Він закликав сторони забезпечити зменшення напруження та розпочати процес деескалації. Зокрема, це включає звільнення полонених та повернення кораблів", - прокоментували у французькому МЗС повідомлення в ЗМІ про те, що Франція і ФРН виступають проти нових санкцій щодо РФ.

Як повідомили деякі європейські ЗМІ з посиланням на дипломатичні джерела, під час обговорення на рівні Євросоюзу можливості накладання на Росію нових санкцій за акт агресії проти України в Керченській протоці представники Франції та Німеччини нібито виступили проти такої ініціативи.

Читайте також: Мін’юст звернувся до Євросуду через захоплення Росією українських моряків

Раніше цього тижня керівництво України закликало Захід, зокрема ЄС і США, запровадити додаткові обмежувальні заходи проти РФ у відповідь на пряму військову агресію в Керченській протоці. Таку ініціативу підтримали деякі країни-члени ЄС, а також окремі політики та експерти.