Європарламент проголосує за угоду щодо Brexit до кінця лютого 2019 – президент ЄП

Європейський парламент готовий підтримати угоду щодо Brexit та проведе голосування щодо неї на початку наступного року.

Про це заявив президент Європарламенту Антоніо Таяні перед початком надзвичайного саміту ЄС у Брюсселі, який має сьогодні розглянути угоду та політичну декларацію щодо Brexit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що досягнута угода є доброю для обох сторін, для Великої Британії та для Європи. І зараз ми маємо прокласти шлях у майбутнє. Велика Британія вийде з Європейського Союзу, але залишатиметься європейською країною. Тож ми маємо напружено працювати над кращими відносинами у майбутньому», – зауважив президент Європарламенту.

Він сказав, що сторони продовжуватимуть співпрацю у важливих сферах, таких як боротьба з тероризмом, оборона, міграція та інших, що відображено у спільних документах.

Відповідаючи на запитання щодо можливого неухвалення угоди Brexit британським парламентом, Таяні заявив, що «хотів би бути у цьому оптимістом».

Читайте також: Євросоюз і Британія після Brexit залишатимуться партнерами і союзниками - ЄС

«Європарламент проголосує резолюцію у грудні, і ймовірно у січні, максимум – у лютому ми будемо голосувати цю угоду. Більшість її підтримає, і я вважаю, що це добра новина. Але це також справа британського парламенту. Ми хотіли б працювати з британським парламентом для кращих відносин у майбутньому», – наголосив він.