Канада анонсує обговорення справи Хашоггі на саміті G20

Вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі обговорюватиметься під час саміту лідерів G20 в Аргентині в грудні.

Про це розповіла міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, пише CBC News.

“Позиція Канади полягає у тому, що відповідальні за це страхітливе убивство повинні понести повну відповідальність за нього. Ми думаємо, що вбивство Хашоггі стане питанням, яке ми обговорюватимемо із багатьма партнерами, з якими зустрічатимемося”, - сказала Фріланд.

Вона додала, що Канада виступатиме за прозоре міжнародне розслідування. “Канада великою мірою не вважаю справу Хашоггі закритою”, - підсумувала міністр.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Сенат США вимагає розслідувати роль саудівського принца у вбивстві Хашоггі

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Фото: АА