Партія міністра освіти Ізраїлю залишиться у коаліції

Міністр освіти Ізраїлю Нафталі Беннетт, що очолює партію «Єврейський Дім», залишається у коаліції прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, попри розбіжності.

Про це повідомляє AFP

«Якщо прем'єр-міністр серйозно налаштований зі своїми намірами, а я хочу вірити його словам минулої ночі, я звертаюся до прем'єр-міністра зі словами, що ми знімаємо всі наші політичні вимоги і допоможемо вам у величезній місії знову привести Ізраїль до перемоги», - сказав Беннетт.

Це оголошення є різким переходом з колишньої позиції «Єврейського Дому», яка полягала в загрозах покинути коаліцію Нетаньягу, якби Беннетта не призначили міністром оборони.

Читайте також: Нетаньягу офіційно очолив Міноборони Ізраїлю

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що було б «безвідповідально» розпустити уряд, ініціювавши дострокові вибори в Ізраїлі.

Раніше на знак протесту проти угоди про припинення вогню, досягнутого прем'єр-міністром Нетаньягу з бойовиками ХАМАСа минулого тижня, 14 листопада у відставку подав міністр оборони Авігдор Ліберман, чиє місце зайняв сам Нетаньягу, відмовивши Беннетту