Росія завершила будівництво морської частини "Турецького потоку"

Фото

Президент Росії Володимир Путін та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган були присутні на церемонії завершення будівництва морської частини двох ниток "Турецького потоку", які постачатимуть природний газ із РФ до Туреччини.

Про це повідомляє AP.

"У понеділок два лідери (Путін і Ердоган - ред.) були присутні на церемонії завершення будівництва морської частини двох ниток "Турецького потоку", які постачатимуть природний газ із РФ до Туреччини", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє AP, коли обидві нитки, довжиною у 930 км кожна, будуть повністю завершені, це дозволить Москві постачати російський газ у розмірі 31 млрд кубічних метрів до європейських ринків через турецьку територію у Чорному морі.

Зазначається, що Туреччина залежна від імпорту енергоносіїв, і Росія для країни є найбільшим постачальником природного газу. Минулого року Анкара імпортувала 28 мільярдів кубічних метрів газу. Нині газ із РФ постачається через іншу нитку, яка проходить через Чорне море та материкову частину України.

Читайте також: База даних Інтерполу може опинитися в руках Путіна - правозахисники

Як повідомлялося, будівництво морської ділянки "Турецького потоку" почалося 7 травня 2017 року. Ним опікується компанія South Stream Transport. Перша нитка газопроводу призначена для енергопостачання турецького ринку, друга - для країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної з них - 15,75 мільярда кубометрів газу на рік. 

Фото: AA