НАТО пропонує погодити санкції за іноземне втручання у вибори

Членам НАТО варто завчасно підготуватися до вжиття заходів у відповідь на іноземне втручання у внутрішні демократичні процеси.

Таку рекомендацію зроблено у проекті резолюції Парламентської асамблеї НАТО “Захист виборів у Альянсі”, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

“Асамблея закликає уряди та парламенти держав-членів НАТО погодити справжні і можливі до застосування наслідки у випадку іноземного втручання, якими можуть бути, наприклад, юридичні дії чи санкції”, - йдеться у проекті резолюції, остаточне голосування по якій відбудеться сьогодні.

Читайте також: У НАТО засудили втручання Росії у вибори та референдуми

Окрім цього, держави-члени НАТО закликають розглянути можливість законодавчого регулювання соціальних мереж.

“Асамблея заохочує уряди та парламенти держав-членів НАТО продовжувати вивчати, як і чи можливо регулювати активність у соціальних медіа або соцмедійні компанії загалом з метою недопущення іноземного втручання у демократичні процеси”, - стверджується у документі.

Читайте також: У НАТО підтримали правку України про посилення Альянсу на сході Європи

У Парламентській Асамблеї НАТО також звернули увагу на необхідність підвищення прозорості політреклами.

“Асамблея закликає придивитися до того, як підвищити прозорість політичної реклами у соціальних медіа та чи можна взагалі заборонити оплачену з-за кордону політичну рекламу в соцмережах”, - зазначається у проекті.

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея НАТО нині триває у канадському Галіфаксі. Членам української делегації вдалося успішно провести кілька важливих правок до підсумкових документів, які будуть винесені на обговорення делегатів сьогодні.